Dit paellarecept komt van een spaanse kok en is om je vingers bij af te likken. Het lamsvlees dat er van oorsprong in hoort heb ik deze keer weggelaten, daar is bij ons thuis (helaas) niet iedereen liefhebber van. Om het eten te vergemakkelijken zijn de gamba's alvast gepeld, maar de paella ziet er spannender uit als je ze in de schaal bakt.
Haal het darmkanaal uit de gamba's en marineer ze in wat olijfolie, citroenzest, zout, peper en fijngesneden peterselie.
Marineer of kruid de drumsticks met kipkruiden of paprikapoeder, peper en zout en zet koel weg.
Wel de saffraandraadjes in de sherry of wijn.
Ontvel de tomaten en snij in kleine blokjes.
Snij de paprika in kleine blokjes.
Doe je er lamspoulet bij? Bak de lamspoulet net gaar in wat olijfolie. Kruid af met peper en zout en houd warm onder alufolie.
Bak de drumsticks gaar in de oven (ca. 60 min. op 175º).
Maak de bouillon warm. Doe in een lage platte anti-aanbakpan een scheut olijfolie. Voeg de ui toe en bak deze glazig.
Doe er vervolgens de paprika bij en bak nog even mee.
Dan kan de rijst in de pan. Laat deze alle olie absorberen.
Voeg vervolgens de doperwtjes, tomatenblokjes en knoflook toe.
Doe de draadjes saffraan met sherry erbij en zoveel bouillon dat de rijst net onder staat. Roer regelmatig en voeg telkens wat bouillon toe zodra het vocht door de rijst is opgenomen.
Doe er de fruits de mer bij met de rest van de bouillon.
Ca. 6 minuten voordat de rijst gaar is kunnen de gamba's gebakken worden:
Doe in een hete wok wat olie en roerbak de gamba's snel op hoog vuur gaar.
Opdienen:
Leg de rijst in een mooie platte schaal met erbovenop de gare drumsticks. Garneer af met de gamba's, citroenpartjes en eventueel de mosselen en chorizo.