Keukentips

KEUKENTIPS

Hieronder vind je een aantal handige tips die van pas kunnen komen in de keuken.



  • Lege vanillepeulen? Maak er vanillesuiker van!

    Gooi de lege peulen van een vanillestokje niet weg maar doe ze samen met fijne kristalsuiker in een goed afsluitbaar bakje. Dat is pas èchte vanillesuiker!

  • Koude mie voor bami die niet plakt!

    Als je mie of rijst kookt voor bami of nasi, roer er dan zodra deze wat is afgekoeld een scheutje olie door. Dan kleven de slierten / korrels niet aan elkaar.

  • Pannenkoeken warm houden

    Moet je een stapel pannenkoeken maken en wil je wel gezellig samen aan tafel zitten? Zet dan in een brede pan met een bodem water een omgekeerd kommetje of stoommandje. Laat het water heet worden en zet een groot bord op het kommetje/stoommandje. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Leg telkens je vers gebakken pannenkoek op het bord in de pan. Zo blijven ze lekker warm en drogen ze niet uit.

  • Rundvlees versneld mals stoven

    Heb je te weinig tijd om je runderpoulet lang te laten stoven? Pureer twee grote (of 3 kleine) kiwi\'s en leg de poulet daar 25 minuten in. Spoel de poulet af onder de koude kraan en laat uitlekken. Bereid vervolgens zoals je gewend bent. De garingstijd is ca. 2 uur korter. In kiwi zit een stofje dat de eiwitten in het vlees breekt en daardoor is het veel sneller mals. Dit kun je ook doen met een biefstuk, dan eet je nooit meer een taai biefstuk. 

Share by: