barbecuesaus

afbeelding Marga's barbecuesaus

MARGA'S BARBECUESAUS


Dit 'barbecue prutje' is onze favoriete barbecuesaus. Heerlijk bij vlees van de barbecue, met name spareribs!

Ingrediënten

Voor ca. 8 personen

3 uien in kwart ringen
1 knoflookui, tenen gepeld
1 bakje fijngesneden bieslook
1 bakje fijngesneden platte peterselie
5 - 7 volle theel. milde paprikapoeder
1,5 theel. smoked paprikapoeder
Enkele takjes tijm, alleen de blaadjes
250-300 ml. tomatenketchup
175 gr. bruine basterdsuiker
scheut azijn
peper, zout



Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 220º.
  • Smoor de uien langzaam gaar in een pan met wat olie.
  • Doe alle kruiden en de knoflook erbij en bak even mee.
  • Voeg een scheut water toe en laat op een laag pitje zeker een uur sudderen.
  • Maak van de ketchup, basterdsuiker en azijn een homogeen mengsel en giet het bij de uienprut.
  • Doe de saus over in een ovenvaste schaal en zet een half uurtje in een oven op 220º of op de barbecue om in te dikken.
  • Dat kun je eventueel ook op het fornuis doen maar dan moet je wat vaker roeren.
  • Als de saus de gewenste dikte heeft is hij klaar.
  • Je kunt hem warm of koud eten en nog een dag of vijf afgedekt bewaren in de koelkast.




Share by: