Verwarm de oven voor op 180°, vet de vierkante bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
Blondies:
- Smelt 150 gr. boter in een steelpannetje op laag vuurtje en laat iets afkoelen.
- Halveer vervolgens een vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
- Doe dat met 3 eieren en de witte basterdsuiker in een kom en klop ca. 5 min. met een mixer.
- Schenk er al mixend in een dun straaltje de boter bij.
- Snijd de witte chocolade fijn.
- Zeef 50 g zelfrijzend bakmeel boven een kom en meng er 1 mespunt zout, de roomkaas en
- witte chocolade door.
- Voeg de macadamianoten toe.
- Schenk het beslag in de bakvorm.
- Bak ca. 30 min. in het midden van oven.
- Neem uit de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan staan.
- Haal de laag cake na ca. 10 minuten uit de bakvorm.
- Vet de bakvorm opnieuw in en bekleed met bakpapier.
brownies:
(Deze kun je maken als de blondies in de oven staan).
- Smelt 150 gr. boter in een steelpannetje op laag vuurtje en laat iets afkoelen.
- Snijd de pure chocolade fijn.
- Neem het pannetje van het vuur en roer de pure chocolade erdoor zodat deze kan smelten.
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
- Doe het met 3 eieren en de donkere basterdsuiker in een kom en klop 5 min. met een mixer.
- Roer de gesmolten chocolade even door en schenk deze al mixend bij het eimengsel.
- Zeef 40 gr meel met het zout boven de kom en verdeel de helft van het beslag over de bakvorm.
- Lepel de pure chocopasta erover.
- Schep de rest van het beslag erop en bak de brownies ca. 20 min. in het midden van de oven.
- Neem uit de oven, laat ca. 10 min. afkoelen, neem de browniecake uit de vorm en laat verder afkoelen.
- Bestuif de afgekoelde brownies met cacaopoeder en de blondies met poedersuiker.
- Snijd elk in evenveel vierkantjes en leg ze in een dambordpatroon op een mooie schaal.