brownies-en-blondies

afbeelding sinaasappelcake met chocolade

BROWNIES EN BLONDIES


Deze dambordcake is tamelijk machtig maar erg lekker! Snij de blokjes dus vooral niet te groot. Heel handig als je ze niet meteen allemaal op krijgt: verpak de brownies en blondies per stuk in transparante folie, dan blijven ze lang smeuïg en het ziet er in een leuke kom heel feestelijk uit.

Ingrediënten

Blondies:

150 gr roomboter
1 vanillestokje
3 eieren M
150 gr witte basterdsuiker
200 gr witte chocolade
50gr zelfrijzend bakmeel
1 mespunt zout
50 gr roomkaas
100 gr gezouten macademianoten
2 eetl. poedersuiker

Brownies:

150 gr roomboter
1 vanillestokje
3 eieren M
150 gr donkerbruine basterdsuiker
200 gr extra pure chocolade (85%)
40 gr zelfrijzend bakmeel
1 mespunt zout
6 el pure chocoladepasta (met stukjes hazelnoot)
2 eetl. cacaopoeder

Bakgerei:

vierkante bakvorm
van ca. 20 x 20 cm
bakpapier
mixer met gardes


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°, vet de vierkante bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.


Blondies:


  • Smelt 150 gr. boter in een steelpannetje op laag vuurtje en laat iets afkoelen.
  • Halveer vervolgens een vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. 
  • Doe dat met 3 eieren en de witte basterdsuiker in een kom en klop ca. 5 min. met een mixer. 
  • Schenk er al mixend in een dun straaltje de boter bij.
  • Snijd de witte chocolade fijn.
  • Zeef 50 g zelfrijzend bakmeel boven een kom en meng er 1 mespunt zout, de roomkaas en
  • witte chocolade door. 
  • Voeg de macadamianoten toe. 
  • Schenk het beslag in de bakvorm. 
  • Bak ca. 30 min. in het midden van oven. 
  • Neem uit de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan staan.
  • Haal de laag cake na ca. 10 minuten uit de bakvorm. 
  • Vet de bakvorm opnieuw in en bekleed met bakpapier.


brownies:


(Deze kun je maken als de blondies in de oven staan).


  • Smelt 150 gr. boter in een steelpannetje op laag vuurtje en laat iets afkoelen.
  • Snijd de pure chocolade fijn. 
  • Neem het pannetje van het vuur en roer de pure chocolade erdoor zodat deze kan smelten.
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. 
  • Doe het met 3 eieren en de donkere basterdsuiker in een kom en klop 5 min. met een mixer. 
  • Roer de gesmolten chocolade even door en schenk deze al mixend bij het eimengsel.
  • Zeef 40 gr meel met het zout boven de kom en verdeel de helft van het beslag over de bakvorm. 
  • Lepel de pure chocopasta erover.
  • Schep de rest van het beslag erop en bak de brownies ca. 20 min. in het midden van de oven. 
  • Neem uit de oven, laat ca. 10 min. afkoelen, neem de browniecake uit de vorm en laat verder afkoelen.


  • Bestuif de afgekoelde brownies met cacaopoeder en de blondies met poedersuiker.
  • Snijd elk in evenveel vierkantjes en leg ze in een dambordpatroon op een mooie schaal.



Share by: