Een heerlijke voedzame maaltijdsalade, deze ceasar salad! Bij ons thuis is niet iedereen liefhebber van croutons in de salade zelf. Vaak presenteer ik de geroosterde broodschijfjes er apart bij of ik bak een foccaccia af en zet dat op tafel.
Verwarm de (hetelucht)oven tot 180°.
Meng in een schaaltje olijfolie, provençaalse kruiden, peper en zout. Snijd het brood in dunne plakken en smeer met een kwast in met het oliemengsel. Leg de sneetjes brood op het rooster en laat ze goudbruin bakken. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Meng de mayonaise met de Worchestershiresauce, ansjovispasta of vissaus, mosterd, azijn, olijfolie, citroensap, zout en zwarte peper naar smaak tot een homogene dressing.
Bak in een anti-aanbakpan het spek uit. Neem uit de pan en laat op een stuk keukenrol uitlekken. Kruid de stukjes kipdijfilet met het kruidenmengsel en bak ze in het spekvet tot goudbruine stukjes. Laat ook de kipstukjes uitlekken.
Snij de avocado en paprika in stukjes. Snij of scheur reepjes van de ijsbergsla in de gewenste grootte. Wij houden van kleinere reepjes omdat dat gemakkelijker eet.
Doe de sla met avocado in een grote schaal en strooi er de kip en het spek overheen. Snij de eieren in parten en leg op de salade. Druppel een gedeelte van de dressing over de salade en zet de rest op tafel in een kannetje of flesje. Verbrokkel het brood en strooi dat met vers geschaafde parmezaanse kaas over de salade. Of geef de sneetjes brood er apart bij. Smakelijk eten!