franse-uiensoep

afbeelding franse uiensoep

FRANSE UIENSOEP


Een van de lekkerste soepjes is uiensoep, of ‘unnesop' in het Maastrichts. En super gemakkelijk te maken. Bovendien kost het bijna niets. Meteen maken dus!

Ingrediënten

Voor ca. 4 kommen

6 middelgrote uien, in plakjes gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 l kippenbouillon
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels of 1 theel. kruidnagelpoeder
1 afgestreken el. bruine suiker (niet noodzakelijk)
1 à 2 zakjes gratinkaas
4 sneetjes geroosterd brood
2 eetl. milde olijfolie
peper en zout

En verder:
ovenvaste soepkommen

Bereiding

Doe de olie in de pan en fruit daarin de uien langzaam gaar. Ze mogen niet aanbranden, dan worden ze bitter. Voeg de knoflook en (eventueel) de suiker toe en laat enkele minuten meefruiten. 

Doe laurierblad, kruidnagel en bouillon erbij en laat nog ca. 20 minuten op een klein pitje pruttelen.


Zet intussen de oven aan op de grillstand (boven).

Maak van het geroosterd brood rondjes die in de soepkom passen. Verdeel de soep over de kommen tot 2 cm onder de rand. Leg in iedere kom een broodrondje en strooi daar de kaas over (zoveel of zo weinig als je zelf wilt).

Zet de kommen in de oven en laat de kaas goudbruin worden.

Bon appetit!





Share by: