frisse-lemoncake

afbeelding frisse lemoncake

FRISSE LEMONCAKE


Lemoncake of citroencake is een allemansvriend, altijd fris en heerlijk met bijvoorbeeld verse aardbeien en slagroom. Maar je kunt hem ook in de lengte doormidden snijden en er (zelfgemaakte) lemoncurd tussen doen.

Ingrediënten

250 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr zachte roomboter
2 zakjes  vanillesuiker
190 gr fijne kristalsuiker
3 eieren (M)
1 el griekse yoghurt
2 el blanke vla
rasp van 1 (biologische) citroen
1/2 pakje bakpoeder
snufje zout

En verder:

langwerpige cakevorm
Mixer / keukenmachine

Bereiding

Voorbereiding


  • Verwarm de oven voor tot 170º.
  • Vet de cakevorm in met wat boter op een stukje keukenrol en poeder er wat bloem over.
  • Meng het bakpoeder door de bloem.


Deeg maken


  • Klop de zachte roomboter luchtig.
  • Klop de suiker erdoor tot een homogene massa.
  • Doe één voor één de eieren erbij tot ze allemaal zijn opgenomen.
  • Meng kort eerst 1/3 deel van de bloem erbij,
  • dan de yoghurt, citroenrasp en een snufje zout,
  • weer 1/3 deel bloem, de blanke vla,
  • en tenslotte de resterende bloem.


Bakken


  • Doe het deeg in de vorm en plaats deze iets onder midden van de oven op een rooster.
  • Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar (controleer met satéprikker).


Share by: