knoflooktomaatjes

afbeelding knoflooktomatjes

KNOFLOOKTOMAATJES


Deze tomaatjes heb ik voor het eerst gegeten op een heerlijke zomeravond bij mijn vriendin Monique. Zo lekker, de dag erna heb ik ze meteen thuis gemaakt! Dit recept is voor 500 gr tomaatjes maar meer mag natuurlijk ook.

Ingrediënten

500 gr minitomaatjes
8 teentjes knoflook (ev. in de lengte halveren)
3 el. olijfolie
el. vloeibare honing
vers gemalen peper uit de molen
zeezoutflakes



Bereiding

Verwarm de oven voor tot 190º.


Snij de tomaatjes in de lengte doormidden en doe ze met de knoflooktenen in een kom.

Meng de olie met de honing en voeg zout naar smaak en veel peper toe.

Lepel dit door de gehalveerde tomaatjes.


Verdeel de tomaatjes over een ingevette bakplaat (of leg bakpapier in de bakplaat) en keer ze allemaal met het snijvlak naar boven.


Bak de knoflooktomaatjes een half uur en laat afkoelen. Je kunt ze in een afgesloten bakje een aantal dagen bewaren in de koelkast.

De (1000 gr) tomaatjes liggen op de ovenplaat en gaan de oven in.

Share by: