lemon-of-limecurd

afbeelding lemoncurd

MAKKELIJKE LEMONCURD


Deze lemoncurd maak je gemakkelijk en snel en lukt altijd. Vervang de citroenen door limoenen en je hebt limecurd. Lekker op bijvoorbeeld lemoncake of als broodbeleg.

Ingrediënten

2 citroenen of 4 limoenen, rasp en sap (ca. 130 gr)
150 gr fijne kristalsuiker
2 eieren (geklutst)
100 gr koude boter uit de koelkast, in blokjes
1 eetl. maïzena

En verder:


garde
steelpannetje
schone (weck)potjes


Bereiding

  • Rasp voorzichtig het bovenste laagje van de citroen- of limoenschil en pers de vruchten uit.
  • Doe het sap samen met de rasp in een koude steelpan.
  • Roer de maïzena erdoor tot er geen klontjes meer zijn.
  • Voeg de eieren toe en roer goed door met een garde.
  • Doe dat vervolgens ook met de suiker en klontjes boter.
  • Zet nu het vuur zacht aan en blijf goed roeren.
  • Zodra de curd dikker wordt kun je een houten lepel nemen en rustig blijven roeren tot de curd een minuutje zachtjes gekookt heeft.
  • De curd is nu dik en kan (in schone weckpotjes, meteen de dekseltjes sluiten) afkoelen.


Share by: