Deze heerlijke pittige pompoen / wortelsoep kun je zowel koud als warm serveren. Wij eten hem altijd warm, met chiligarnalen en zelfgemaakte bruchetta met knoflookolie of kruidenboter.
Maak de kippenbouillon en houd deze warm.
Neem een andere pan en doe er een scheut olie in en doe de uien erbij.
Laat deze op een middelhoog vuur fruiten tot ze glazig zijn.
Voeg de kerrie (of vadouvan) toe en laat een paar minuten even meefruiten.
Vervolgens de gember, knoflook, winterpeen en paprika toevoegen en nog een paar minuten zachtjes doorbakken.
Voeg de pompoen toe en schenk bouillon erbij tot alles net onder staat. Laat alles zachtjes garen (ca. 20 minuten). Pureer de soep (ev. ook zeven) tot een gladde massa en doe deze terug in de pan.
Maak op smaak met de chilisaus en/of sambal en de kokosmelk. Hou de soep warm.
Doe in een wok wat olie en laat deze goed heet worden. Doe de garnalen in de olie en roer goed om. Voeg chilisaus toe en laat verder inkoken. Bak de garnalen niet te lang anders worden ze taai.
Doe de soep in kommen, sprenkel er wat ringetjes bosui en eventueel wat taugeh over.
Serveer de garnalen in de soep of apart erbij.