spaghetti-met-minitomaatjes-en-ricotta

afbeelding tabouleh van rijst met ossenhaas

Spaghetti met minitomaatjes en ricotta


Een heerlijke frisse variant van (volkoren) spaghetti en verse tomaatjes en kruiden. En daarom extra gezond!

Ingrediënten

Voor ca. 4 personen

500 tot 700 gr. minitomaatjes, gehalveerd
1 bakje ricotta (250 gr)
1 bakje verse italiaanse kruidenmix,  gesneden
4 teentjes knoflook
1 puntpaprika, gesneden
2 el. gedroogde tomaatjes
1 spaanse peper, ontpit en gesneden
4 el. gevogeltefond
320 gr volkoren spaghetti
3 el. olijfolie

Voor extra smaak:
2 el. kleine blokjes chorizoworst

Voor de garnering:
handvol rucola
balsamicoazijn of
crema de balsamico
pijnboompitjes, even geroosterd
vers geraspte parmezaanse kaas






Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180º.
  • Neem een ovenvast schaaltje, vet dit in met wat olijfolie en doe de ricotta in zijn geheel in het schaaltje.
  • Strooi er wat van de kruidenmix, peper en zout overheen, besprenkel dit met olijfolie en zet ca. 40 min. in de oven.


  • Doe in de tussentijd in een voorverwarmde hapjespan een beetje olijfolie en bak daarin zachtjes de paprika en verse spaanse peper. 
  • Voeg na ca. 7 min. de blokjes chorizo toe en bak nog even mee. 
  • Doe alle tomaatjes, knoflook, de verse kruidenmix en de fond erbij. 
  • Zet op een laag vuurtje en laat rustig wat inkoken.


  • Kook de spaghetti beetgaar in een pan met ruim water. 
  • Giet af en meng de spaghetti door het tomatenmengsel.


Serveer er apart de ricotta, rucola, pijnboompitjes en parmezaanse kaas bij zodat iedereen naar wens ervan kan nemen.

Wij sprenkelen rode balsamico azijn of crema de balsamico over de pasta om het nog lekkerder te maken.


Share by: