Deze iets aangepaste versie van de tabouleh uit Jamie's superfood boek is een complete maaltijd en een van onze zomeravond favorieten. Je eet hem lauwwarm en zit boordevol vitaminen.
Ingrediënten
Voor ca. 4 personen
250 gr zilvervliesrijstbosje
1 bosje verse munt (30 gr)
1 bosje verse bladpeterselie
3 lenteuitjes
rasp van 1 citroen
sap van 1 citroen
extra vierge olijfolie
pitjes van 1 granaatappel
35 gr gepelde pistachenootjes
2 à 3 geroosterde paprika's uit een pot
2 stukken ossenhaas
50 gr griekse feta
Optioneel:
1 courgette, in blokjes
Bereiding
Kook de rijst (zie verpakking), giet hem af en doe in een grote kom of schaal.
Pluk de munt en peterselieblaadjes van de takjes en hak ze fijn.
Was de lenteuitjes, snij ze in dunne ringetjes en doe dit met de gesneden kruiden bij de rijst.
Roer er vervolgens de citroenzest en citroensap, 2 eetl. olie en wat zwarte peper doorheen.
Doe de granaatappelpitjes erbij en maak af met zout en peper. Meng er eventueel nog wat extra olijfolie doorheen.
Verhit een grillpan er rooster de pistachenootjes even tijdens het opwarmen.
Stamp ze tot kleine stukjes en zet even weg.
Vet de pan met een propje keukenpapier in met wat olie.
Spoel de paprika's af, klap open en dep ze droog.
Gril ze aan beide kanten en leg ze naast de rijst op de schaal.
Doe nog een scheutje olie in de pan, gril de courgettestukjes enkele minuten en leg bij de paprika's.
Wrijf de ossenhaasjes in met wat olie, peper en zout en gril ze ca. 2 tot 3 minuten aan beide kanten (medium rare).
Laat het vlees even rusten en snij er dunne plakken van.
Hussel de nootjes door de tabouleh en verkruimel de feta erover.