Voorbereiding
Maak het deeg:
- doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in.
- Meng hierin de olie, het zout en de boter zo snel mogelijk tot het deeg kruimelig is. Voeg het water toe en kneed verder tot het samenhang krijgt.
- Bedek het deeg met plasticfolie en zet minstens 30 min. in de koelkast.
- Laat het voor verdere bewerking weer op kamertemperatuur komen.
Bereiding taartbodem
- Verwarm de oven voor tot 190 º.
- Beboter de taartvorm en bestuif deze met bloem.
- Leg er een vel bakpapier op je werkblad of bestuif het licht met bloem.
- Rol het deeg uit tot een dunne plak (3 mm) en bekleed hiermee de taartvorm.
- Prik de bodem in met een vork en bak de taartvorm 20 min. voor in het midden van de oven.
Bereiding vulling
- Draai de temperatuur van de oven terug tot 180 º.
- Bestrijk de voorgebakken bodem rijkelijk met abrikozen taartvulling.
- Leg hierop de parten perzik.
- Meng in een kom de eieren, suiker, bloem en crème fraîche tot een gladde massa.
- Verdeel dit over de taart en bak deze nog 40 min. af in de oven.
Heb je liever pruimentaart? Vervang de perziken door pruimen en de abrikozen taartvulling voor pruimen taartvulling.
Met abrikozen of appelen smaakt de tarte tatin ook heerlijk.