teriyaki-noedels-met-zalm

afbeelding teriyaki noedels met zalm

TERIYAKI NOEDELS MET ZALM


Als je van japanse teriyakisaus houdt dan is dit een recept voor jou. En meteen een gezonde maaltijd omdat er veel verse groente en vis in zit.

Ingrediënten

Voor 4 personen

4 zalmfilets met huid
300 gr (volkoren) noedels
1 stronk broccoli, in roosjes
1 rode ui, in halve ringen
1 rode puntpaprika, in reepjes
125 gr champignons
150 ml teriyakisaus
1 eetl. sesamzaadjes
beetje fijngesneden bieslook
peper en zout
milde olijfolie of zonnebloemolie


Bereiding

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar, spoel af onder koud water en doe er iets olie door zodat ze niet aan elkaar plakken. Wil je snel zijn, dan kun je voorgegaarde woknoedels nemen (bv. Conimex).


Verhit in een koekenpan een flinke scheut olie. Bestrooi de zalmfilets met peper en zout. Bak deze op de huid bijna gaar. Giet wat teriyakisaus over de filets en draai ze om. Bak in ca. 4 min. de bovenzijde krokant. Haal ze uit de pan en leg er aluminiumfolie over om ze warm te houden.


Verhit in een wok 2 eetl. olie en bak hierin de ui, paprika en champignons. Doe vervolgens de broccoliroosjes erbij en bak deze nog even mee. Voeg de rest van de teriyakisaus nen de noedels toe. Roerbak nog even tot de noedels heet zijn.


Leg de noedels in een grote schaal of verdeel ze over vier kommen. Leg de zalmfilets erbovenop en besprenkel ze met sesamzaadjes en wat fijngesneden bieslook.


Share by: