Dit zoete aardappelgerecht is heerlijk in al zijn eenvoud. Terwijl het in de oven staat bereid je de rest van de maaltijd. Lekker bij gegrild vlees of vis. Maak er met aluminiumfolie een pakketje van voor op de barbecue.
Ingrediënten
Voor 4 personen
ca. 1 kg zoete aardappelen
4 teentjes knoflook,
in dunne plakjes
bosje verse tijm
ca. 3 elolijfolie
zout en peper naar smaak
Bereiding
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200º.
Was de aardappelen, schillen hoeft niet.
Halveer de aardappelen in de lengte en snij aan de onderkant een plat stukje eraf zodat ze mooi horizontaal op de bakplaat blijven liggen.
Kerf in de lengte 2 (of 3) v-vormige inkepingen en steek daarin de plakjes knoflook.
Was de tijm en ris de blaadjes er af. Gebruik zoveel je lekker vindt.
Leg de tijmblaadjes op de aardappelen en strooi er peper en zout naar smaak over.
Druppel de olijfolie eroverheen en verdeel de aardappelen over de bakplaat.