kipdijtjes-met-dragon

afbeelding kipdijtjes met dragon

kipdijtjes met dragon


Deze overheerlijke kipdijtjes uit het kookboek van Sergio Herman zijn bij ons een blijvertje!

Omdat ik niet altijd aan verse dragon kan komen bij onze supermarkt heb ik speciaal voor dit recept een dragonplant in de tuin gezet.


Ingrediënten

Voor ca. 4 personen
8 kippenbouten of kipdijfilets
1 dl kippenfond
2 dl vleesjus (ev. instant)
1 gesnipperde sjalot
2 el azijn 
8 tot 10 minitomaatjes, gehalveerd
2 teentjes knoflook, gepeld
3 el verse dragon
4 takjes tijm
40 gr boter
peper en zout uit de molen





Bereiding

Bereiding


  • Doe in een voorverhitte koekenpan de boter en de olie. 
  • Maal wat peper en zout over de kipdijen en bak ze rondom mooi goudbruin. 
  • Voeg de tijm, sjalot en knoflook toe en laat een paar minuutjes meebakken. 
  • Doe de vleesjus, de fond en azijn erbij en laat alles op middelhoog vuur
  • rustig verder garen en de jus inkoken.In het begin kun je een deksel op de pan leggen. Draai de kip af en toe om.
  • Als de jus op de juiste dikte is strooi je de dragon (hou wat
  • blaadjes achter als garnering) en de tomatenblokjes erover.
  • Laat dit nog een paar minuutjes meegaren.
  • Strooi er vlak voor het opdienen nog een paar blaadjes verse dragon over.


Serveer de kipdijtjes met broccoli en champignons.


Het recept van de champignons met broccoli kun je hier vinden.

Share by: