rode-risotto

afbeelding rode risotto

RODE RISOTTO


Deze smaakvolle tomatenrisotto is voor ons onmisbaar bij souvlaki en smaakt ook heerlijk bij ander gegrild vlees of gegrilde groenten.

Ingrediënten

Voor ca. 4 personen
200 - 250 gr risottorijst
(liefst arborio)
1 ui, heel fijn gesnipperd
200 ml tomatensugo
ca. 1 l kippenbouillon
1 eetl. ge(vries)droogde oregano
1 glaasje witte wijn
1 theel. provencaalse kruiden
zout en peper naar smaak
beetje roomboter




Bereiding

Maak tomatenbouillon van een liter water, de bouillonblokjes en de sugo. Houd deze op een laag pitje warm.


Verwarm in een andere pan de olijfolie. Voeg als de olie nog niet heet is de gesnipperde ui toe en laat langzaam glazig fruiten. Doe er vervolgens de rijst bij en roer totdat de korrels helemaal geolied zijn. Dan zien ze er aan de buitenkant ook glazig uit.

Voeg telkens een flinke scheut tomatenbouillon toe als het vocht helemaal door de rijst is opgenomen.

Halverwege kunnen de oregano, wijn en kruiden erbij. Blijf telkens roeren totdat de rijst gaar is, dat duurt ca. 30 tot 40 minuten.

Zorg dat het geheel smeuig blijft. Doe er eventueel na de bouillon nog wat warm water bij. Voor het opdienen roer ik er zelf altijd een klein klontje roomboter door voor extra smeuigheid en maak ik de risotto eventueel af met nog een beetje zout en peper.

Heerlijk bij souvlaki en griekse salade!

Share by: