Dit is het enige souvlakirecept dat ik ken dat lekker kruidig en smaakvol is en kan uiteraard ook heel goed met lamsvlees gemaakt worden.
Je kunt de kip aan spiesjes rijgen zoals je van je grieks restaurant gewend bent. Maar ik maak het me gemakkelijk en snij altijd lapjes. De smaak blijft precies hetzelfde, maar het is bespaart wel werk!
Meng in een kom de olie, de 2 paprikapoeders en oregano met knoflook, zout en peper naar smaak. Hou je niet zo van een rooksmaak dan laat je de smoked paprikapoeder achterwege.
Maak van de kip dunne plakken en roer deze goed door de marinade. Zet de kom afgedekt weg in de koelkast tot je gaat grillen.
Laat de barbeque (het lekkerst), ovengrill of grillpan opwarmen tot ca. 210°.
Leg de souvlaki op het rooster en grill om en om tot ze goed gaar zijn.
Bij dunne kiplapjes gaat dat snel, tussen de 9 en 15 minuten.
Leg de souvlaki op een schaal en garneer met de uienringen en citroenparten.
Wij eten de kipsouvlaki altijd met rode risotto, tzatziki en een eenvoudige griekse salade van tomaat, komkommer en feta.
Het recept van de rode risotto kun je hier vinden.